Noptiere pentru un dormitor modern

Citește și

Un ceas, un telefon, o carte, ochelarii, crema, o fotografie într-un cadru, un pahar cu apă, un pix și revista de cuvinte încrucișate – acestea și alte lucruri mici, pot fi depozitate convenabil pe cele două noptiere Acaju, amplasate de o parte și de alta a patului. O noptieră face parte integrantă din dormitor, are o valoare decorativă și în același timp funcțională. Poate că unele persoane au nevoie de ele doar pentru a pune un smartphone și o ceașcă de cafea, iar alții decid să păstreze lenjeria intimă și hainele de dormit. Producătorii au creat nenumărate opțiuni pentru diferite cerințe, și diferă nu numai în ceea ce privește dimensiunea, ci și prin culoare, stil și material. 

Cum să alegi noptierele?

Alegerea dimensiunii optime a noptierelor, va ajuta la o definiție clară a scenariului de utilizare a acestora, potrivite pentru zona dormitorului. Dacă se presupune că aceste piese de mobilier vor fi utilizate doar ca suport pentru o lampă și un dispozitiv mobil, iar dormitorul nu este foarte mare, atunci poți opta pentru noptiere compacte. Când zona dormitorului permite și este nevoie să depozitezi lenjeria intimă și pijamalele pe noptieră, alegerea se îndreaptă către modelele spațioase, cu sertare.

Caracteristici noptiere

Indiferent de funcțiile care le sunt atribuite noptierelor, acestea trebuie să îndeplinească cerințele de bază ale ergonomiei, pentru a fi cu adevărat convenabile de utilizat. Înălțimea este cel mai important parametru al unei noptiere. Dacă este înaltă, va obstrucționa vederea camerei, iar dacă este prea scurtă, poți răsturna cu ușurință paharul cu apă. Opțiunea ideală sunt noptierele care au înălțimea la nivelul patului. În primul rând, acest lucru face ca dormitorul să fie simetric și echilibrat și, în al doilea rând, noptierele vor fi cel mai convenabil de utilizat.

Lățimea este selectată în funcție de parametrii patului. Dacă vorbim despre un pat dublu sau single standard, atunci o noptieră cu o lățime de 50 cm sau mai mică este perfectă. Lângă un pat uriaș, noptierele mici vor arăta inarmonios, și prin urmare, în aceste cazuri, se aleg modele cu lățimea de 50-100 cm.

Adâncimea noptierelor este selectată în funcție de scenariul de utilizare, dar este recomandabil să nu achiziționezi modele în care acest parametru depășește 50 cm, deoarece acestea pot complica accesul la locul de dormit.

Principiul proporționalității cu patul, vine în prim plan atunci când alegi parametrii optimi ai noptierelor. Dacă patul are o tăblie masivă și arată solid, atunci noptierele nu ar trebui să fie ușoare și aerisite, ci mult mai solide, cu sertare etc.

Un parametru la fel de important, atunci când alegi noptiere Acaju, este materialul de fabricație, iar aici, magazinul online acaju.ro vine cu o varietate suficientă. Lemnul este cel mai ecologic material care are durabilitate, rezistență de invidiat, are o suprafață caldă și păstrează o aromă plăcută. O astfel de piesă de mobilier te va servi fidel timp de mulți ani. Materialele utilizate sunt adesea plăci aglomerate, placă HDF vopsită, folie, melamină / PVC, astfel încât noptierele sunt adesea modele frumoase. 

Articole Recente